JAZZ I TREKANTEN 

 

Coronasituationen har vendt mange ting på hovedet, og når man som Jazz I Trekanten brænder for at præsentere live-jazzkoncerter, så er tiden virkelig til at tænke kreativt og finde nye veje, hvor kulturen kan flyde fra de trængte musikere ud til de sultne musikelskere.

I øjeblikket kan vi ikke samle et publikum til koncerter, og i værste fald kan der gå måneder før dette er muligt. Vi kan ikke gennemføre vores festival i august, og som mange andre forsøger vi at flytte nogle af koncerterne til efteråret.

Men vi ønsker at bruge vores donationer fra fonde på at få musikoplevelser ud til publikum allerede nu og hen over sommeren. Derfor præsenterer vi en virtuel jazzscene – Jazz To Go - som hver onsdag aften kl 20 live-streamer koncerter, som vi kan opleve #sammenhverforsig. Læse mere om vore ny koncept under Jazz To Go hvor du finder både programmet for de kommende koncerter og links til de tidligere koncerter.

Andre musikerne og arrangører er også kreative for at bringe deres musik ud til publikum og vi linker til en række andre nye tiltag under Coronanyheder.

Som en #blivhjemme og #sammenhverforsig service har vi været på jagt efter interessante udsendelser, film og serier, der handler om jazz. Vi giver en række anbefalinger under DR-anbefalinger og Streaming-anbefalinger længere nede på denne side.

Jazz TO GO - live streaming
CORONA NYHEDER

The Village Recording

The Village Recording streamer livekoncerter med store navne og i god kvalitet. De slår deres livestreams op som begivenheder på deres facebookside, hvor du kan følge med i deres program for kommende koncerter.
MERE

Jazzbio med bien Bob

I syv videoer kan manfølge bien Bobs eventyr og ivrige forsøg på at lære at danse til musik spillet af Aarhus Jazz Orchestra. Man får et indblik i, hvordan det er at spille i et bigband,lærer nye sange og kan tegne med, når Carl Quist-Møller lærer os alle at tegne sjove flip-flop tegninger.Fra den 3. april og syv dage frem offentliggøres hver dag et nyt afsnit af Bi Bob the Bee og afsnittene forbliver tilgængelige indtil børn og voksne kan komme i skole og på arbejde igen.
MERE

Smittefri Jazzklub

Hos Jazzkollektivet kan du se koncerter streamet direkte fra musikernes egne stuer. Smittefri Jazzklub er både en opfordring til at blive hjemme og samtidig Danmarks første online jazz-spillested. Koncerterne kan ses på Jazzkollektivets Facebookside, hvor du også kan ønske sange til sætlisten. Hvis publikum kan lide musikken, kan de både støtte de enkelte musikere og konceptet på MobilePay
MERE

Baggårdsjazz

Baggårdsjazz er et projekt, hvor musikere og gård- eller boligrepræsentanter kan være med til at arrangere små koncerter i de mange baggårde omkring i landet til gavn og glæde for folk i vinduerne og på altanerne. Koncerterne livestreames desuden på facebookeventet.
MERE

Blågårds Apotek

I et nyt koncept som Blågårds Apotek kalder ‘Musik på recept’ vil de streame koncerter direkte fra det sted, der normalt er pakket med musikglade gæster. Til hver koncert kommer der et link på facebok og så kan folk hjemme i stuerne overføre på Mobilepay. 50% går til Blågårds Apotek og 50% går til musikerne. I første omgang vil koncerterne ligge på fredage og lørdage kl. 21.00
MERE
ANBEFALINGER PÅ DR

DR Big Band på DR2

På DR2 kan du streame fem helt forrygende koncerter med DR Big Band og forskellige danske og internationale stjerner. Sæt dig godt tilrette og oplev DR Big Band med jazzdivaen Lisa Nilsson, stjerneguitaristen John Scofield, jazzkometen på saxofon Marius Neset, Sinatras berømte repertoire fortolket af Curtis Stigers og den virtuose danske jazzsangerinde Sinne Eeg.
MERE

Farlige toner på P8 Jazz

På P8 Jazz fortæller musiker Kresten Osgood i fem afsnit historien om, hvordan verdens vildeste musikform har været med til at præge vores samfund og den musik vi lytter til i dag. Hvordan den forgrenede sig ud i alle mulige andre genrer, og helt frem til i dag, hvor jazzen er mere levende end nogensinde. En fortælling om store kunstnere og vilde personligheder, om sex, racisme, forargelse, druk og stoffer.
MERE

P8 Jazz Alive på DR2

For femte år i træk inviterede P8 Jazz til en anderledes musikalsk oplevelse i DR Koncerthuset, hvor unge og gamle musikere mødtes på scenen og undersøgte jazzens spændvidde - fra det groovy og gyngende til det sarte og sjælelige. På grund af Coronavirus blev Jazz Alive uventet gennemført helt uden publikum. Optagelsen med Frederik Corfix som vært, kan du heldigvis se og høre på DR2 indtil 9. marts 2021.
MERE

Det forbandede talent på DR2

Se eller gense den fantastiske dokumentar om Carsten Dahl. En musiker i verdensklasse som har nemmere ved at være i musikken end i sit eget liv. Et gudsbenådet talent. Men han er også et kompliceret menneske, hvor angst, depression og inspiration smelter sammen. I denne filmiske dokumentar følger vi Carsten Dahl både som musiker og som menneske. Er hans dæmoner en forudsætning for musikken eller spænder de ben for den?
MERE
ANBEFALINGER TIL STREAMING

Treme - serie

I ruinerne af New Orelans rejser en gruppe musikere sig for at synge om håb og genfødsel i efterspillet efter Amerikas største naturkatastrofe, stormen Katrina. Treme er en kærlighedserklæring til New Orleans med jazz, jambalaya og joie de vivre. Med kendte gæstemusikere og mardi gras som omdrejningspunkt får man en livsbekræftende dosis drama, og man får hurtigt den fængende titelsang på hjernen
MERE

Birth of the Cool - film

I ‘Birth of the Cool’ stiller instruktør Stanley Nelson skarpt på trompetisten og bandlederen Miles Davis – en af den moderne jazz’ ubestridte innovatorer og ledestjerner. En intellektuel og kontroversiel musiker, hvis henholdte, elegante stil skiftede udtryk mange gange gennem karrieren, men som hele vejen var selve legemliggørelsen af begrebet ‘cool’.
MERE

Bessie - film

Queen Latifah spiller den legendariske bluessanger Bessie Smith i dette skarpe portræt af en utrættelig ånd, der på trods af sine indre dæmoner blev én af det 20. århundredes mest succesrige og indflydelsesrige musikere.
MERE

I called him Morgan - film

I Called Him Morgan er en svenskproduceret dokumentarfilm fra 2016 skrevet og instrueret af Kasper Collin, der beskriver livet og forholdet mellem jazztrompetisten Lee Morgan og hans hustru Helen Morgan. 1950’ernes bebop-generation forstod at nyde livet i fulde drag med sprut, opium og jazz. Men når man lever hurtigt, risikerer man at dø ung. Det blev trompetisten og jazztalentet Lee Morgans skæbne, da han blev skudt i et jalousidrab i en alder af blot 33 år.
MERE

Ray - film

En film om blueslegenden Ray Charles, der rejste sig fra mørket og overvandt sin kamp for at blive verdensberømt. Ray er historien om Ray Charles' store opstand fra hans beskedne begyndelse, hans succesfulde kamp for at udmærke sig i en seende verden og hans forsøg på at besejre sine personlige dæmoner
MERE

Quincy - dokumentarfilm

Quincy er en amerikansk dokumentarfilm fra 2018 om den amerikanske pladeproducent, sanger og filmproducent Quincy Jones. Denne dokumentar fokuserer på musik- og kulturikonet Quincy Jones og giver for første gang et indblik i hans privatliv og historier fra hans enestående karriere.
MERE

Chasing Trane - dokumentarfilm

I 'Chasing Trane: The John Coltrane Documentary' agerer skuespilleren Denzel Washington fortæller, som kommentar til rekonstruktioner af gamle fotografier og optagelser af John Coltrane som var en af jazzgenrens helt store legendariske navne.
MERE

Hip Hop Evolution - dokumentarserie

Hip-Hop Evolution er en canadisk musikdokumentarserie der gennem interviews og musik beskriver hvordan hip hoppen er udsprunget fra jazzen. Hostet af den prisvindende kunstner Shad, profilerer serien historien om hiphopmusik gennem interviews med mange af genrens førende kunstnere og kulturfigurer.
MERE

Whiplash - film

Whiplash er et amerikansk drama fra 2014, om en ung jazztrommeslager ved navn Andrew Neiman, som studerer på en af USAs bedste musikskoler, under ledelse af skolens frygtindgydende jazzmaestro Terence Fletcher. Andrew presses af sin krævende musiklærer og er stålsat på at blive en succesfuld jazzmusiker, selvom det bliver på bekostning af hans integritet
MERE

Let's Get lost - dokumentarfilm

Denne Oscar-nominerede dokumentarfilm handler om den legendariske jazztrompetist og sanger Chet Baker. Filmen følger ham fra hans unge dage, hvor han blev kaldt The James Dean of Jazz, til hans ældre dage, hvor han havde alvorlige problemer med afhængighed. Filmen bruger klip fra Italienske B-film, sjældne koncertoptagelser og oprigtige samtaler med Baker, musikere, venner, agressive ekskoner og hans børn gennem det, som viste sig at være hans sidste leveår.
MERE
PROGRAM
SPONSORER

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020