img12

Treme - serie

Serie på HBO. 4 sæsoner. ialt 36 afsnit

I ruinerne af New Orleans efter stormen Katrina, rejser en gruppe musikere sig for at synge og spille om håb og genfødsel.

En trombonist, en cajunkok, en dj, en indianerleder, en forfatter og en bar-ejer er blandt hovedpersonerne i serien fra HBO, som det ikke tager mange afsnit at føle sig i godt selskab med. Treme har navn efter et kvarter i New Orleans og følger folks forsøg på at finde tilbage til en hverdag efter orkanen Katrina i 2005. Serien er samfundsgranskende, ikke tynget af socialkritik og fuld af masser af fantastisk musik.

Seriens motto er: » Won’t bow. Don’t knowhow.« Indbyggerne i Treme giver sig ikke uden videre, selv om visse får kamp til stregen i løbet af første sæson. Der er daglige irritationsmomenter som hullerne i vejene eller strømsvigt. Samtidig er der store sager med at finde en fange, som blev væk under de kaotiske fængselsevakueringer efter orkanen, diskussioner af de dårlige sluser og teorier om, at visse befolkningsgrupper holdes fra at vende tilbage til byen, så de ikke kan stemme ved det forestående valg.

Treme har en dagsorden, men er frem for alt en kærlighedserklæring til New Orleans med jazz, jambalaya og joie de vivre. Med kendte gæstemusikere og mardi gras som omdrejningspunkt får man en livsbekræftende dosis drama, og man får hurtigt den fængende titelsang på hjernen: » Down in the Treme; just me and my baby; we’re all going crazy; while jamming

Cast:
Wendell Pierce, Clarke Peters, Khandi Alexander, Lucia Micarelli, Lance E. Nichols

Skabere:
Eric Overmyer, David Simon

År:
2010

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020