img12

Drømmekoncert med Hvalfugl

Hvalfugl findes lige i krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge. Med inspiration fra dansk og svensk folkemusik, har trioen skabt deres helt eget unikke lydunivers. I dette univers kan solen skinne fra en skyfri sommerhimmel, eller regnen kan dryppe fra en mørkegrå novembersky. Hvalfugls originale kompositioner er smukke, drømmende og melankolske, og fremkalder en nærværende og intim atmosfære i det rum hvori de spiller.

Denne særlige drømmekoncert foregår i rummet ”Den 2. verden” i Nicolai for Børn i Kolding hvor vægge og loft vil danne baggrund for visuelle, animerede fortællinger med de grafiske elementer fra Hvalfugls to albums ”By” og ”Som en Faldskærm”.
Man kan finde sig til rette med sin voksne og måske sit yndlingsputtedyr og følge med ind i Hvalfugls univers på drømmerejse gennem lys, billeder og lyd.  

Line Up:
Jonathan Fjord Bredholt (piano, harmonium)
Anders Juel Bomholt (kontrabas)
Jeppe Lavsen (guitar) 

Animation og visuals: Mia Skovgaard

Koncerten er et samarbejde mellem Jazz I Trekanten og Nicolai for Børn baseret på et fælles ønske om at lave en drømmerejse med lys, billeder og lyd. Rummet "Den 2. verden" i Kulturhuset Nicolai for Børn er valgt dels på grund af stemningen i rummet men også fordi Hvalfugl til daglig er en del af det lydunivers der til daglig er baggrundsmusik i rummet i håb om at det vil udvide koncertoplevelsen for de børn der normalt kommer i 

Om Hvalfugl 
I efteråret 2018 tog de tre venner, der tilsammen danner den aarhusianske trio Hvalfugl, op i et studie i det nordlige England for at indspille og arbejde med musikken til deres andet fuldlængde album. Albummet hedder “Som En Faldskærm”, og det beskriver følelsen af, at kaste sig ud i frit fald, med risiko for at styrte mod jorden, for til sidst at mærke faldskærmen folde sig ud, og bære én svævende gennem luften. For de tre venner i Hvalfugl er musikken deres faldskærm, og den kan nok bedst beskrives som beroligende og medrivende. Imellem de muntre og sørgmodige temaer udspænder Hvalfugl sin faldskærm, og lader lytteren svæve frit i en tidsløs melankoli. 

Hvalfugl har tidligere udgivet ét album “By” og én Ep “En Dag I Oktober", som begge har fået en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Det er lyden af tradtionelle rødder blandet med nordisk jazz fra de tidlige ECM dage. Hvalfugl mener selv, at den særegene sound kommer fra en blanding af gammel nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk, world og pop.

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock