img12

08/05 kl. 20:00 | Mindekoncert for Master Fatman
Godset, Kolding

Mindekoncert for Master Fatman

Koncerttidspunkt er ændret til kl. 20.00

Master Fatman skulle have givet koncert på Godset den 8. maj 2019 sammen med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra. Som følge af Master Fatmans død i slutningen af marts har Jazz6000 sammen med Aarhus Jazz Orchestra besluttet i stedet at præsentere en koncert, der hylder Master Fatmans kærlighed til musik, jazz, fællesskab og livet i det hele taget.

Master Fatman var indtil sin alt for tidlige død en af de største personligheder i dansk musik. Han var en gudsbenådet entertainer, musiker, radiovært, DJ og meget andet. Ikke mindst var han fortaler for næstekærlighed og en verden, hvor vi alle har lidt mere tid til hinanden og ikke mindst hører lækker musik.

Master Fatman trådte ind i de flestes bevidsthed i slutningen af 80’erne, hvor han fortolkede 70’er diskohits af bl.a. ABBA og Boney M. I 1991 udgav han sit eneste album med titlen ”Hail Hail”. I 1993 stillede han op til kommunalvalget i Københavns Kommune med Det kosmiske Parti, der gik ind for kosmisk kærlighed og langsommere jordrotation. I årene derefter deltog han fx i Melodi Grand Prix med titlen ”Jordisk kærlighed”. I de seneste år har Master Fatman mest været kendt for sit frankofile radioprogram ”Croque Monsieur” på Radio24syv. Han var endvidere vært på programmet ”Jazzmosfæren” på P8 Jazz, hvor han hver lørdag og søndag prædikede kærlighed til folket og fyldte lytterne med sin store viden om musik og sin kosmiske kærlighed til livet og i særdeleshed jazz.

Til mindekoncerten vil Aarhus Jazz Orchestra under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Aarhus Jazz Orchestra (tidligere Klüvers Big Band) er et 16-mand stort bigband, der består af nogle af de bedste jazzmusikere på den danske jazzscene. Orkesteret spiller årligt mere end 80 koncerter i ind- og udland og har bl.a. samarbejdet med Kurt Elling, John Scofield, Jamie Cullum og Peter Eskine. Orkesteret har besluttet at donere Master Fatmans oprindelige honorar til hans efterladte kone og deres fem børn.

Jonas Visti, der er Master Fatmans gode ven og P8-kollega, har gravet gamle og nye optagelser og videoer med Master Fatman frem i DR’s arkiver. Med disse klip, anekdoter og krydret med lækker musik vil Jonas Visti, der ligesom Master Fatman har en forkærlighed for sydamerikansk og afrikansk musik, fortælle om Tykmesteren og hans kærlighed til jazz og os alle sammen. Jonas Visti beskriver selv Master Fatman, som manden der har lært ham alt om radio, musik og venskab.

 

Billetter:

Samlet pris for de fire koncertforedrag er kr. 360,00: Køb billetpakke

Samlet pris for medlemmer af de deltagende foreninger eller samarbejdspartnere er prisen kr. 240,00:
Køb medlemsbilletpakke

Du kan alternativt købe billet til dette koncertforedrag via Jazz6000s hjemmeside her. 

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020