img12

JazzHouse

 

De unge frivillige er med JazzHouse UJNFOR igen nomineret til en Danish Music Award Jazz 2022 for
Årets Koncertoplevelse.

DMA Jazz afholdes i Musikhuset i Aarhus fra kl. 20.00 onsdag d. 7. december 2022.
Showet sendes live på P8 Jazz.

I sommeren 2022 åbnede de slidte containere med scene, bar, og madvogne, der indrammede festivalpladsen med Godsets gamle togvogne, og industrihavnen som det rustikke bagtæppe. Paller og genbrugsmøbler malede sig ind i den urbane stemning, imens betonunderlaget for første gang mærkede pulsen fra unge dansesko. En luftig sol strålede ned over de energiske frivillige, og akkompagnerede eftermiddagen med gode vibes.

Planlægningen blev lagt i hænderne på cirka tyve unge frivillige fra Jazz i Trekanten, der med passion og ildhu knoklede for at skabe fem uforglemmelige jazzdage over sommermånederne. Deres indsats skabte røre i nær og fjern, og selvom nogle af de besøgende skulle have lidt hjælp til at forstå det dialektiske navn, var alle gæster enige om, at festivalen var en kæmpe succes.

Nu er de nomineret til en DMA Jazz for indsatsen.

 

 

 

 

Sponsorer
Historien om JazzHouse

Historien om JazzHouse

JazzHouse er et kulturelt og musikalsk mødested som præsenterer ung livejazz for et ungt publikum og er drevet af unge, frivillige musikentusiaster. JazzHouse er en del af Jazz I Trekanten.

I 2016 opstod JazzHouse Pistop som Koldings nye, anarkistiske spille- og hænge-ud-sted på spillestedet Pitstop under jazzfestivalen Jazz I Trekanten. Formålet var at etablere en scene for unge, nytænkende jazzmusikere og vise Koldings unge, at jazz er fedt og værd at lytte til. JazzHouse Pitstop blev en kæmpe succes og JazzHouse, har indtil 2020 været en fast del af den årlige jazzfestival Jazz I Trekanten.

I 2018 flyttede JazzHouse til nye omgivelser på Tobbers Madbar i Klostergade til en mere hyggelig stemning og med lidt mere akustisk musik. Både musikere og publikum blev begejstrede over den nærhed og intimitet der opstod i det mindre og tætte rum med den lave scene. Samtidig blev JazzHouse på Tobbers udvidet til, udover jazzfestivalen, at holde åbent tre gange i foråret og tre gange i efteråret.

I foråret 2020 blev Danmark ramt af Corona og med den efterfølgende nedlukning, var det ikke muligt at afholde JazzHouse. Jazz I Trekanten lånte i stedet foyeren på Kolding Egnsteater, investerede i streamingudstyr og etablerede Jazz-To-Go, en virtuel Jazzklub hvorfra en del af de planlagte JazzHouse-koncerter blev live-streamet.

I august 2020 blev det igen muligt at invitere et begrænset publikum. JazzHouse afholdt en to-dages minfestival med i alt 15 arrangementer på Kolding Egnsteaters tre scener. Festivalen var for et live-publikum men samtidig med live-stream fra koncerter, forskellige præsentationer og interviews med artisterne.
Initiativet udløste en nominering til de unge frivillige til en Danish Music Award Jazz for ’Årets nytænkende koncertoplevelse’.

I efteråret 2020 blev der, med meget stor succes, afholdt fire JazzHouse arrangementer på Kolding Egnsteater og lige efter den sidste i december lukkede Corona Danmark ned igen.

I juni 2021 er det igen muligt at invitere et begrænset publikum til koncerter. For at imødekomme de mange unge, der ikke kan komme til festivaler i løbet af sommeren, har det regionale spillested Godset taget initiativ til at etablere et udendørs spillested Godset UJNFOR. Jazz I Trekanten har været en aktiv medspiller i at etablere stedet som koncertscene men i høj grad også insisteret på ønsket om at stedet skal være en attraktiv ramme om JazzHouse som kulturelt og musikalsk mødested.

I sommeren 2021 rykker JazzHouse derfor udendørs til Godset UJNFOR og afholder tre udendørs JazzHouse i juni og juli og planlægger desuden en to-dages minifestival på Godset UJNFOR i starten af august som opfølgning på sidste års succes.

I efterår og vinter 2021 flytter JazzHouse tilbage til Kolding Egnsteaters foyerscene og kort efter tilbage til Tobbers Madbar som siden er blevet til 27B..

En aften på JazzHouse er typisk fra kl. 18 til kl. 23. I løbet af aftenen afholdes to livekoncerter og der er live jazz DJ før og mellem koncerterne.

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock