img12

JazzHouse

 

Vi gør det igen...altså JazzHouse UNFOR.

I slidte containere åbnedes i sommeren 2021 scene, bar, og madvogne, der indrammede festivalpladsen med Godsets gamle togvogne, og industrihavnen som det rustikke bagtæppe. Paller og genbrugsmøbler i behørig afstand malede sig ind i den urbane stemning, imens betonunderlaget for første gang mærkede pulsen fra unge dansesko. En luftig sol strålede ned over de energiske frivillige, og akkompagnerede eftermiddagen med gode vibes.

Mens sommeren 2021 bød på den ene aflyste festival efter den anden, slog Jazz i Trekanten for første gang dørene op for en spritny – og afsprittet – festival i Kolding: JazzHouse UJNFOR.

Planlægningen blev lagt i hænderne på cirka tyve unge frivillige fra Jazz i Trekanten, der med passion og ildhu knoklede for at skabe fem uforglemmelige jazzdage over sommermånederne. Deres indsats skabte røre i nær og fjern, og selvom nogle af de besøgende skulle have lidt hjælp til at forstå det dialektiske navn, var alle gæster enige om, at festivalen var en kæmpe succes.

Derfor gentager vi succesen igen i år.

 

 

 

 

JazzHouse 2022
JazzHouse 2021

Danmarks bedste frivillige

En kort video hvor unge frivillige fra JazzHouse fortæller om hvad de får ud af at arrangere JazzHouse UJNFOR, om hvad de lærer og hvad det betyder for dem.
MERE

JazzHouse 4. december 2021

Velkommen til endnu en forrygende JazzHouse Kolding aften på Foyerscenen på Kolding Egnsteater, hvor vi præsenterer to unge, fremadstormende jazzbands, DJ, billig bar og masser af hygge, som du skaber sammen med dine venner. Dørene åbner kl 18, kl 19 går Baryl på scenen. Frem mod næste band vil vores DJ vende fede jazz-vinyler og Kl 21:30 præsenterer vi aftenens hovednavn: Mathias Heise Quadrillon
MERE

JazzHouse 6. november 2021

Velkommen til endnu en forrygende JazzHouse Kolding aften på Foyerscenen på Kolding Egnsteater, hvor vi præsenterer to unge, fremadstormende jazzbands, DJ, billig bar og masser af hygge, som du skaber sammen med dine venner. Dørene åbner kl 18, og allerede kl 19 går Adjø på scenen. Frem mod næste band vil vores DJ vende fede jazz-vinyler på pladespilleren. Kl 21:30 præsenterer vi aftenens hovednavn: Kiosk
MERE

JazzHouse 9. oktober 2021

Velkommen til endnu en forrygende JazzHouse Kolding aften på Foyerscenen på Kolding Egnsteater, hvor vi præsenterer to unge, fremadstormende jazzbands, DJ, billig bar og masser af hygge, som du skaber sammen med dine venner. Dørene åbner kl 18, og allerede kl 19 går Caktus på scenen. Frem mod næste band vil vores DJ vende fede jazz-vinyler på pladespilleren. Kl 21:30 præsenterer vi aftenens hovednavn: Refresco
MERE

Sommerfestival UJNFOR

JazzHouse UJNFOR er JazzHouse i sommerhumør. Vi rykker udendørs på det nye spillested Godset UJNFOR og indendørs i Godsets store sal hvor vi afholder ti koncerter over to dage.
MERE

JazzHouse UJNFOR

JazzHouse UJNFOR er JazzHouse i sommerhumør. Vi rykker udendørs på det nye spillested Godset UJNFOR, hvor vi afholder tre koncerter mellem kl. 16 og 23 med Jazz DJ før og mellem koncerter.
MERE

JazzHouse UJNFOR

JazzHouse UJNFOR er JazzHouse i sommerhumør. Vi rykker udendørs på det nye spillested Godset UJNFOR, hvor vi afholder tre koncerter mellem kl. 16 og 23 med Jazz DJ før og mellem koncerter.
MERE

JazzHouse UJNFOR

JazzHouse UJNFOR er JazzHouse i sommerhumør. Vi rykker udendørs på det nye spillested Godset UJNFOR, hvor vi afholder tre koncerter mellem kl. 16 og 23 med Jazz DJ før og mellem koncerter.
MERE
JazzHouse 2020

JazzHouse 05.12.2020

Denne sidste JazzHouse i 2020 bød på et ungt band som aftenens første og derefter OTOOTO hvis musikalske univers byder på paralleller fra bebob jazzen til den nyere neo soul. Med den musik har Due og Wallace skabt en lyd som reflekterer tidsånden uden at gå på kompromis med jazzmusikkens traditionelle lyd, udtryk og identitet. Netop en kombination der vil vise at koblingen mellem nutid og fortid er fremtidens jazz.
MERE

JazzHouse 05.12.2020

Denne sidste JazzHouse i 2020 byder på et ungt band som aftenens første og derefter OTOOTO hvis musikalske univers byder på paralleller fra bebob jazzen til den nyere neo soul. Med den musik har Due og Wallace skabt en lyd som reflekterer tidsånden uden at gå på kompromis med jazzmusikkens traditionelle lyd, udtryk og identitet. Netop en kombination der vil vise at koblingen mellem nutid og fortid er fremtidens jazz.
MERE

karmen+Abekejser+Horns

Oplev eller genoplev denne fantastiske koncert med Karmen Rõivassepp+Abekejser+Horns der blev streamet live 7. november på JAZZ I Trekantens Facebook og Youtube. Karmen har skrevet helt ny musik og arrangeret nogle af Abekejsers numre til dette spændende musikalske møde - og du kan få det hele hjem i din stue. Efter streamen er der et par interviews med Karmen og Frederik fra Abekejser om projektet.
MERE

JazzHouse 07.11.2020

Denne gang fik vi først besøg af trioen "VILJA" som er inspireret af ny nordisk jazz og traditionel folkemusik. Derefter havde vi en helt exceptionel uropførelse af koncerten Karmen+Abekejser+Horns. Karmen har skrevet og arrangeret musik til Abekejser med sig selv som vokalist og yderligere tre fremragende blæsere fra Aarhus Jazzorkester. Det var en uropførelse og indtil videre den eneste planlagte koncert. Du kan se billeder fra koncerten her.
MERE

JazzHouse 10.10.2020

Denne gang fik vi besøg af "Et kvad I Nye Tider" som fortolker den danske sangskat og "I Just Came From The Moon" der spiller lækker Indie-jazz. En forrygende aften
MERE

JazzHouse 19.09.2020

På JazzHouse 19-09-20 havde vi besøg af Takvinge og Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement og Slicegirls vendte vinyler mellem numrene. Se billeder fra aftenen her.
MERE

Jazz & Words fredag 14.08.2020

Fredag var der koncerter med forskellige bands på to scener fra kl. 17-23 og i foyeren chillede publikum til masser af vinyler og enkelte pop-up koncerter. Hele aftenen var et skønt mix af jazz og masser af ord på forskellig vis og billige øl i baren. Aftenen sluttede med et brag af en koncert med Kuku Agami & The Supreme Court der leverede funky beats og knivskarp rap i et mash-up mellem Hip Hop, Soul og Jazz.
MERE

Jazz & Roots torsdag 13.08.2020

Torsdag var koncerter med forskellige bands på to scener fra kl. 17-21 og i foyeren blev der chilllet til masser af vinyler og enkelte pop-up koncerter. Hele aftenen var et skønt mix af jazz blandet med masser af internationale rytmer og billige øl i baren. Aftenen sluttede med en KÆMPE dansefest med Kalaha som spiller vest-afrikansk inspireret funk, techno- og jazz musik som er skabt til at danse til.
MERE
Sponsorer
Historien om JazzHouse

Historien om JazzHouse

JazzHouse er et kulturelt og musikalsk mødested som præsenterer ung livejazz for et ungt publikum og er drevet af unge, frivillige musikentusiaster. JazzHouse er en del af Jazz I Trekanten.

I 2016 opstod JazzHouse Pistop som Koldings nye, anarkistiske spille- og hænge-ud-sted på spillestedet Pitstop under jazzfestivalen Jazz I Trekanten. Formålet var at etablere en scene for unge, nytænkende jazzmusikere og vise Koldings unge, at jazz er fedt og værd at lytte til. JazzHouse Pitstop blev en kæmpe succes og JazzHouse, har indtil 2020 været en fast del af den årlige jazzfestival Jazz I Trekanten.

I 2018 flyttede JazzHouse til nye omgivelser på Tobbers Madbar i Klostergade til en mere hyggelig stemning og med lidt mere akustisk musik. Både musikere og publikum blev begejstrede over den nærhed og intimitet der opstod i det mindre og tætte rum med den lave scene. Samtidig blev JazzHouse på Tobbers udvidet til, udover jazzfestivalen, at holde åbent tre gange i foråret og tre gange i efteråret.

I foråret 2020 blev Danmark ramt af Corona og med den efterfølgende nedlukning, var det ikke muligt at afholde JazzHouse. Jazz I Trekanten lånte i stedet foyeren på Kolding Egnsteater, investerede i streamingudstyr og etablerede Jazz-To-Go, en virtuel Jazzklub hvorfra en del af de planlagte JazzHouse-koncerter blev live-streamet.

I august 2020 blev det igen muligt at invitere et begrænset publikum. JazzHouse afholdt en to-dages minfestival med i alt 15 arrangementer på Kolding Egnsteaters tre scener. Festivalen var for et live-publikum men samtidig med live-stream fra koncerter, forskellige præsentationer og interviews med artisterne.
Initiativet udløste en nominering til de unge frivillige til en Danish Music Award Jazz for ’Årets nytænkende koncertoplevelse’.

I efteråret 2020 blev der, med meget stor succes, afholdt fire JazzHouse arrangementer på Kolding Egnsteater og lige efter den sidste i december lukkede Corona Danmark ned igen.

I juni 2021 er det igen muligt at invitere et begrænset publikum til koncerter. For at imødekomme de mange unge, der ikke kan komme til festivaler i løbet af sommeren, har det regionale spillested Godset taget initiativ til at etablere et udendørs spillested Godset UJNFOR. Jazz I Trekanten har været en aktiv medspiller i at etablere stedet som koncertscene men i høj grad også insisteret på ønsket om at stedet skal være en attraktiv ramme om JazzHouse som kulturelt og musikalsk mødested.

I sommeren 2021 rykker JazzHouse derfor udendørs til Godset UJNFOR og afholder tre udendørs JazzHouse i juni og juli og planlægger desuden en to-dages minifestival på Godset UJNFOR i starten af august som opfølgning på sidste års succes.

I efterår og vinter 2021 flytter JazzHouse tilbage til Kolding Egnsteaters foyerscene.

En aften på JazzHouse er typisk fra kl. 18 til kl. 23. I løbet af aftenen afholdes to livekoncerter og der er live jazz DJ før og mellem koncerterne.

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock