img12

Mathias Heise Quadrillion og Slesvigske Musikkorps

Årets Artist in Residence Mathias Heise har komponeret en række nye kompositioner, og sammen med nye arrangementer af Mathias Heise Quadrillions numre, blev de fremført af Slesvigske Musikkorps og Mathias Heise Quadrillion i en samlet koncert. Mathias Heise Quadrillion indgik som rytmegruppe i Slesvigske musikkorps, der normalt er et ensemble bestående af messingblæsere og slagtøjsspillere.

Mathias Heise er en af de meget få jazzmusikere i Danmark der spiller mundharmonika og i høj grad inspireret af fusions genren. I 2012 startede han sit band Mathias Heise Quadrillion og i 2015 kom debut albummet Sudden Ascent med udelukkende original kompositioner og med en unik kombination af kromatisk mundharpe og moderne fazz fusion. I 2017 fulgte albumet "Decadence", Jazzharmonier og improvisation kombineret med de hårde, enkle beats fra rock og funk bliver elegant samlet til et dynamisk og meget personligt udtryk. I 2018 komponerede Mathias syv nye kompositioner til DR Big Band og sammen indspillede de albumet "The Beast"

Slesvigske Musikkorps (SMUK) er et af Forsvarets 3 fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere, henholdsvis messingblæsere og slagtøjsspillere. 
Musikkorpset repræsenterer Forsvaret ved en lang række arrangementer og koncerter både herhjemme og i udlandet. Som Forsvarets Musikalske Ambassadør deltager orkesteret årligt ved mere end 130 militære og civile arrangementer, herunder offentlige koncerter, militære parader og nationale mærkedage.
Slesvigske Musikkorps er kendt for sin store kunstneriske bredde og musikalske dybde. Alsidigheden og korpsets mange finesser bliver understreget af den perlerække af solister og dirigenter, korpset arbejder sammen med. I december 2015 gennemførte SMUK en koncertturné til Washington og Chicago, hvor de i  Washington optrådte SMUK sammen med US Marine Band - i daglig tale "The President's Own".
Musikkorpset har dagligt til huse i Slesvigske Musikhus i Haderslev.  

 

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock