Koncerter & Events

16.05.24
Elastic Ensemble EWII House, Kolding JazzHaus

Hvad sker der, når man blander melankolske nordiske melodier med afrikanske og afro-cubanske energier og rytmer?

Elastic Ensemble er et stort og internationalt ensemble med base i Aalborg. Det ledes af rytmeforsker og komponist Kenneth Dahl Knudsen. Inspireret af projekter som Gard Nilssens Super Sonic Orchestra og SF Jazz Collective omfatter det flere rytmesektioner, masser af blæsere, en international besætning og musikalske sektioner med kollektiv improvisation.

Musikken er originale kompositioner af bandmedlemmerne, der kommer fra mange europæiske lande, herunder Danmark, Estland, Tyskland, Irland, Litauen, Letland, Malta og Polen, hvilket skaber et bredt perspektiv på europæisk jazz anno 2024.

Bandleder Kenneth Dahl Knudsen er en prisvindende komponist, dirigent, bassist og rytmeprofessor ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. Hans musik har været nomineret ved DMA Jazz i 2020, 2021, 2022 og 2023. Han blev beskrevet af anmelderen Adam Baruch som "en af de mest talentfulde unge europæiske jazzmusikere, som virkelig har omfavnet musikkens internationalitet, ikke kun ved at rejse verden rundt, men også ved at respektere den rige menneskelige musikarv, som er tidløs og grænseløs."

Dørene åbner kl. 19.00

Line-up:
Marcus Kendellen (IR/DK) - trommer
Andreas Skak (DK) - trommer
Krzysztof Maciejko (PL) - bas
Glen Montanaro (MT) - guitar
Kristian Vestergaard (DK) - guitar
Liisi Oja (EE) - piano
Antoni Kołodziej (PL) - piano
Dominikas Norkus (LT) - bariton sax
Tobias Hansen (DK) - tenor sax
Moritz Christiansen (DE) - tenor sax/flute
Sophus Bech (DK) - alt sax
Gytis Girdauskas (LT) - trombone
Grantas Kleinauskas (LT) - trompet
Kristers Dreimanis (LV) - trompet
Mathias Hansen (DK) - trompet
Undīne Rolava (LV) - vokal
Kenneth Dahl Knudsen (DK) - conductor

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Nx5BD1CTLQo&t=813s

17.05.24
Drori-Hansen Furniture [UDSOLGT] Sdr. Bjert

Der har ellers været stille omkring Drori-Hansen Furniture både på scenen og i pladestudiet i over 20 år. Men de kom tilbage både live og i studiet da de i flere år forinden for egen fornøjelses skyld spillede sammen en fast dag i ugen bare for at spille sammen og brygge på ny musik. Musikken mellem de to gamle venner mødes et sted, hvor soul, jazz, pop og funky vibes flyder sammen, nu i en ny, tilbagelænet og ganske refurnished udgave. På scenen i knitrende topform. På den nye singler som findes på dine foretrukne streamingtjenester venter dig endnu mere Drori Hansen Furniture.

De to venner, Erann David Drori (vokal) og Casper Hamilton Hansen (bas), der har kendt hinanden siden gymnasietiden, nyder at være tilbage sammen i øvelokalet såvel som på scenen og i studiet.

”Vi har været venner gennem alle årene, og havde egentlig lukket ned for bandet, men genopdagede pludselig, hvor sjovt vi havde det, når vi legede sammen musikalsk,” siger Erann DD og fortsætter:

”Det føles ikke som om der er gået 20 år. Legesygen er bevaret og vi har det virkelig sjovt sammen, når vi komponerer og indspiller. Og så elsker vi at spille numrene live med vores superfede band.”

Foruden de to frontfigurer består møblementet af en af landets ypperste pianister gennem 40 år og en levende legende på den danske jazzscene, Ben Besiakov. Den superorganiske, funky trommeslager, Anders Pedersen, som oprindelig spillede på albummet “For Their Friends”, og på guitar en af de absolut mest fremtrædende unge jazz/fusion stilskabere herhjemme, Pelle von Bülow.

Så glæd jer til en svedig funky aften med Drori-Hansen Furniture, der stadig har fuldstændig styr på hvor skabet skal stå!

26.05.24
Yarákä EWII House, Kolding

Oprindelig shamanistisk musik fra syd-italien

En `Curannera’ blev engang af den almindelige syditalienske befolkning anset for at være en healer. En kvinde, der praktiserede folkemedicin, i stand til at helbrede alt fra øm hals til hovedpine og til at regulere uregelmæssigheder i en kvindes livsstadier. Gennem en række forskellige metoder, vendte hun sig mod naturvidenskaben ved brug af urter, sten og amuletter. Curanneraen brugte elementer af naturen i ritualistiske praksisser til helbredelsen af sjælen og ånden, og derfor er hun en inspirerende muse for Yarákä.

Yarákäs repertoire er gennemsyret af ritualer: hver sang fortæller om eksorcismen af ondskab fra sjælen eller af frygt, der blokerer strømmen af energi og finder helbredelse gennem en forfaders sang, som det sker i andre sydlige traditioner i Amerika. Vigtigheden af "Curandera", en figur, der har lært at passe på sig selv og andre, fremhæver den forbindelse, der eksisterer med den shamanistiske verden, hvor en kvindeskikkelse også er til stede. Hun er ofte af andinsk oprindelse og tjener samme formål: et nærvær, der lever i kontakt med jorden og respekterer naturens kræfter, som igen respekterer hende i hendes integritet af ånd.

Yarákä udtrykker derved en stærk tilknytning til de ældgamle traditioner, som risikerer at tabes over tid. Den musikalske rejse af Yarákä snor sig gennem hele Syditalien fra den gamle by Taranto, som er baggrunden for ensemblets oprindelse og forskningsarbejde, udført med den hensigt at genopdage og opløfte fortidens traditioner. Taranto er som alle kystbyer et historisk mødested mellem fjerne steder i verden. Gennem deres musik ønsker Yarákä at hylde byens lange historie. Genopdagelsen af Tarantino-dialekten, som besidder en unik musikalsk rytmik, repræsenterer rygraden i ensemblet og deres rejses unikke karakter.

 VIDEO: https://youtu.be/5oEUCtKKFhA?si=SRLjyuZ0ZHCQxJ8E

02.06.24
Isens Ekko Skamlingsbanken, Kolding

Oplev et helt særligt og unikt møde, når Lis Wessberg, Maj Berit Guassora og Jesper Thorn optræder i en aldrig før prøvet konstellation med musik, der er komponeret særligt til denne lejlighed med udgangspunkt og inspiration i Skamlingsbankens natur og historie. Mødet og musikken er kommet i stand på Jazz i Trekantens opfordring som en måde at udfordre musikerne til at udforske nyt – og måske uopdaget – land.

Hver af de 3 er i sig selv veletablerede musikere med store bagkataloger. Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister og kendt for hendes smukke tone og unikke feeling på instrumentet. Hun har spillet og indspillet med et stort antal danske topartister indenfor både jazz og pop, heriblandt Marilyn Mazur, Lennart Ginman, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, DR Bigband og Hanne Boel. Hun har medvirket på mere en 50 udgivelser og har turneret flittigt i både Danmark og i udlandet. I 2021 udgav Wessberg sit anmelderroste debutalbum, Yellow Map, på April Records.

Maj Berit Guassora er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København med solist diplom i år 2000. Hun har gennem årene som sidewoman spillet og turneret med konstellationer som Fredrik Lundin Overdrive, Copenhagen Jazz Orchestra, MaLuBa Ensemble, Morten Kargaard Septet, Janne Mark og Trinelise Væring Band og som freelance med CV Jørgensen, Astrid Engberg, DR Big Band, Kathrine Windfeld sekstet/Big band, New Jungle Orchestra og Teitur. Hun har komponeret musik til udgivelsen med sin egen kvintet, Guassora/Edinger: Strøm, I dare You (Cope Records) og har derudover medvirket på en lang række udgivelser samt film- og teater soundtracks.

Jesper Thorn er komponist og kontrabassist. Efter mange år som sideman udgav Jesper i 2016 sit første album i eget navn, 'Big Bodies of Water' som blev kåret til et af årets 10 bedste albums af Berlingske Tidende og Jazznyt. I 2020 udkom opfølgeren 'BOY' og med den vandt Jesper ”Årets Jazzkomponist 2021” til DMA-jazz i 2021. D. 29. september 2023 udkom hans 3. album 'Dragør' på April Records til store anmelderroser i ind- og udland. Jesper Thorn har spillet med Jørgen Leth, Palle Mikkelborg, Christina Dahl, Katrine Madsen, Nana Rashid, Cathrine Legardh blandt mange andre. Han modtog i 2009 Jakob Gades Store Pris, og har vundet solist-prisen på Gexto International Jazzfestival i Bilbao.

Det er derfor et stjernespækket musikalsk topmøde og en helt særlig og unik koncertoplevelse på Skamlingsbanken, man kan derfor se frem d. 2. juni, når de 3 musikere uropfører værket ”Isens Ekko”.

Line up:
Lis Wessberg: Basun
Maj Berit Guassora: Trompet
Jesper Thorn: Kontrabas

azz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
07.07.24
Buur/Wildau duo Skamlingsbanken, Kolding

Simon Buur og Asger Wildau startede deres samarbejde i 2015, da de mødtes på solistlinjen på den klassiske linje på Det Jyske Musikkonservatorium, og de to har siden jævnligt spillet sammen. Duoen samledes oprindeligt om glæden til repertoiret for cello og guitar men skiftede hurtigt til at fokusere på Asgers egne værker. 

Duoen præsenterer ved koncerten i Skamlingsbanken en blanding mellem værker fra repertoiret for cello og guitar samt en række arrangementer og værker af Asger Buur. 

Asger Buur er solistuddannet i cello fra DJM. Han har også studeret i Odense og Malmö. Hans musik er blevet spillet af mange professionelle musikere. Asgers musik er fri af genre. Den er fokuseret på det klanglige, det rytmiske og har en barnlig friskhed, der er legende, forførende og uskyldig i sit udtryk. 

Simon Wildau er solistuddannet fra DJM og DKDM. Han har desuden taget 2 års overbygninger på ESMUC i Barcelona. Simon har vundet adskillige konkurrencer som solist og kammermusiker i ind- og udland.

 

Line up:

Asger Buur – Cello

Simon Wildau – Guitar

 

https://www.youtube.com/watch?v=9ssnL7pUNUs&ab_channel=SimonWildau

 

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
04.08.24
Rasmus Dissing & Flamenco Skamlingsbanken, Kolding

Rasmus Dissing - søn af Povl Dissing - bærer en stor arv af den danske sang og finder her sine egne horisonter og sit eget personlige præg til nyfortolkningen og respekten for flotte danske sange. Koncerten er et spændende musikalsk møde mellem sanger Rasmus Dissing, flamencodanser Kirstine Hastrup og guitarist Nikolaj Rosengreen. Det tværkunstneriske møde mellem spansk kultur og danske kunstnere, er et eksempel på, hvordan det kulturelle møde kan fremelske det bedste i vores egen kultur.

 

Rasmus Dissing har gjort sig bemærket som sanger og musiker i bla. Dissing og Las, som fortolker af Jakob Martin Strids børnedigte på udgivelsen `Mormors Gebis´ og selvfølgelig som arvtager af sin fars og Benny Andersens musikalske arv, med kvartetten `Bennys sange´.

 

Kirstine Hastrup er flamenco danser, har boet en stor del af sit liv i Spanien, og er her blevet oplært af Spaniens bedste dansere. I 2017 startede hun en børne-flamenco-festival i sydspanien og blev i marts 2020 officielt udnævnt til “Flamencoambassadør” i den sydspanske by Jerez de la Frontera – flamencoens hjemby.

 

Nikolaj Rosengreen er guitarist og komponist, opvokset i vestjylland og har optrådt og komponeret musik til TV, teater, dans og film. Han har rejst og arbejdet med kunstnere i Afrika, Mellemøsten, Spanien og Norden og har udgivet musik som produkt af disse kulturelle møder. Han er desuden Reumert vindende komponist med ungdomsteaterstykket “4ever”.

  

Koncerten bliver et stemningsfuldt møde mellem nord og syd - en rejse gennem musikken, hvor man møder den danske sangskat af højskole sange, Benny Andersen, Sebastian, Carl Nielsen m.fl. i nye festlige farver.

 

Line up:

Rasmus Dissing – sang

Kirstine Hastrup – sang og dans

Nikolaj Rosengreen - guitar

 

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
01.09.24
The Three body problem Skamlingsbanken, Kolding
The Three Body Problem er et ungt band med meget på hjerte. Man bliver som publikum henført i deres univers, når synthens atmosfæriske klangflader fletter fingre med blæsernes melodier og skaber en svævende og minimalistisk fortolkning af verden omkring os.
Musikken afspejler relationen mellem mennesker og vores behov for ro i en hektisk verden. Inspirationen startede, da bandet skulle komponere musik til en dokumentarfilm omhandlende livet med cerebral parese og musikken blev derigennem et soundtrack til det at være menneske her på jorden.
Line up:
Jon Askjær: Trompet
Lasse Damsgaard: Saxofon
Martine Bak Toldam: Synth
Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.

Koncepter & Projekter

Tiny City Jazz
Jazz På Skamling
Sacred Music
Jazz For Børn
Jazz På Museer
JazzHaus
Jazz På Plejehjem
Brunch & Jazz

Indblik & Formidling

VORES SPONSORER