img12

DET SKER ONSDAG D. 28. AUGUST

Vi er godt i gang med festivalen, men vi har stadig meget mere i godteposen. Onsdag bliver nemlig en dag med spændende musikeksperimenter og store jazznavne i Vejle og Omegn.

Vi lægger ud med Jazz Bespænd i Biblioteksparken kl. 16, hvor sidste års ”Artist in Residence” Mads Mathias og dette års ”Artist in Residence” Mathias Heise for første gang giver koncert under samme navn, Mads Mathias Heise.

All About Chet Baker
Chet Baker er en af jazzens absolutte grand old men, og onsdag kl. 19.30 inviterer Den Blå Café til en aften i selskab med Chet Bakers forunderlige musikalske univers med både middag og jazzfortælling. H.C. Erbs står i spidsen med både trompet og vokal, når han med band spiller de store klassikere som ”My funny Valentine” og ”But not for me”. Indimellem numrene vil han fortælle historier fra Chet Bakers spændende, men til tider hårde liv.

Store navne i Vejle
Onsdag d. 28. august bliver en aften fyldt med musik i hele Vejle Kommune. Daimi og Louisiana Jazzband er vant til at spille for fulde huse, og Egtved Forsamlingshus bliver ingen undtagelse, når Daimi sætter sin hat som hun vil. Daimi i forening med Louisiana jazzband giver garanti for velkendte melodier og musik der virkelig rå-swinger. Kl. 20.00 gæster Koppel og Søn Byens Hus i Jelling. Anders og Benjamin, Far og søn, er kendt for at skabe ren magi, når de træder ind på scenen med henholdsvis orgel og saxofon. I grænsefeltet mellem rytmisk og klassisk musik, finder de en helt særlig nerve i musikken, der både overrasker og begejstrer.

Også hele Danmarks smørtenor Dario Campeotto spiller koncert i Østre Kapel i Vejle denne onsdag aften. I Ryggen har han det swingende og erfarne jazzorkester, Flensborg Trio, der sammen vil levere jazzede versioner af Darios største hits og evergreens.

Kl. 20.00 på Tøjhuset i Fredericia spiller Emil De Waal spiller i den populære konstellation, Emil De Waal + feat. Randi Laubek, Nulle m.fl. All-star jazzbandet inviterer til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på de helt tidlige numre fra jazzens historie i USA samt jazzede numre fra 1970´ernes Danmark, men i nye og skæve fortolkninger.

På JazzHouse Kolding spiller Krydsfelt 2018 kl. 18.00 og Fantasilaboratoriet kl. 20.00. 

Sidste års DMA Jazz vinder
Sidste år tog det musikalske eksperiment ”Krydsfelt” form, da to musikere fra forskellige musikkulturer fandt sammen og udviklede helt ny musik. I 2018 var det jazzmusikeren, Mads Mathias, og elektronisk musiker, Joakim Moesgaard, der sammen fusionerede de to stilarter og skabte et helt nyt udtryk. Projektet vandt en DMA Jazz pris for årets nytænkende koncertoplevelse 2018. Krydsfelt 2018 er derfor også at finde på programmet i år, hvor de to prisvindende musikere både spiller på JazzHouse Kolding kl. 18.00 og ved Gravene i Haderslev kl. 21.00.

Se hvad der ellers er på programmet her.

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020