img12

JAZZGUIDE FREDERICIA

Det var en stor succes, da jazzlegenderne Emil De Waal og Gustaf Ljunggren åbnede Jazz I Trekanten med festivalens allerførste koncert på Tøjhuset i Fredericia. Festivalen er allerede godt i gang, men der er stadig masser af jazzkoncerter i Fredericia.

Søndag d. 25. august er der Jazzbrunch på Café Mair’s med Astrid Friberg og Jonas Kjærgaard Kristiansen. Her kan man nyde en lækker brunch i selskab med den unge duo, der spiller fortolkninger af gamle jazzstandards og egne kompositioner.

Emil De Waal spiller igen på Tøjhuset onsdag d. 28. august i den populære konstellation, Emil De Waal + feat. Randi Laubek, Nulle m.fl. All-star jazzbandet inviterer til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på de helt tidlige numre fra jazzens historie i USA samt jazzede numre fra 1970´ernes Danmark, men i nye og skæve fortolkninger.

Fredag med masser af jazz
Der er lagt an til en rigtig festlig fredag i Fredericia med masser af jazz d. 30. august. J. O. Swing-trio starter ud med FredagsJAM kl. 15.00 på Tøjhuset, hvor der både er mulighed for at få en fyraftensøl og derefter at komme et smut på scenen. Koncerten slutter nemlig af med åben scene, hvor man kan kigge op på scenen med sit instrument og skabe nye musikalske forbindelser. Kl. 17.30 spiller ”I Just Came From The Moon” på Rådhuspladsen med deres helt særlige instrumentale univers, der tæller et væld af pulserende indie-beats. Bandet har med deres særlige fornemmelse for at mixe jazzen og den populære indielyd, høstet stor anerkendelse blandt både publikum og anmeldere. Toke Lynggaard Quartet overtager scenen på Rådpladsen og sørger for at slutte aftenen af med vaskeægte kulturnatsstemning.

Nye spændende musikeksperimenter
Sidste år tog det musikalske eksperiment ”Krydsfelt” form, da to musikere fra forskellige musikkulturer fandt sammen og udviklede helt ny musik. I 2018 var det jazzmusikeren, Mads Mathias, og elektronisk musiker, Joakim Moesgaard, der sammen fusionerede de to stilarter og skabte et helt nyt udtryk. Projektet vandt en DMA Jazz pris for årets nytænkende koncertoplevelse 2018. Krydsfelt 2018 er derfor også at finde på programmet i år, hvor de to prisvindende musikere spiller på Tøjhuset torsdag d. 29. august.

Mads Mathias var sidste års ”Artist in Residence” og i år er det den verdensberømte mundharpespiller, Mathias Heise, der har fået titlen. Det sker ofte, at de to musikere med ens klingende navne bliver forvekslet med hinanden. Det er ikke så underligt, for de er begge et par unge fyre med gudsbenådet jazztalent. Søndag d. 1. september runder de Jazz I Trekanten af i C-byen, hvor de giver koncert under samme navn – Mads Mathias Heise.

Se hele festivalprogrammet for Jazz I Trekanten her.

 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020