img12

JAZZGUIDE KOLDING

Vi er helt høje efter nogle fantastiske dage med jazzkoncerter i Kolding og resten af Trekantområdet. Kulturnatten var en kæmpe succes med imponerende opbakning til jazzscenen, og humøret var i helt i top til Jazz ved Søen, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Søndag var Diodonen ved Biblioteksparken også centrum for en masse livejazz, hvor bl.a. Karmen Rõivassepp gav intimkoncert for to heldige vindere. Vi er dog kun lige begyndt, og der er stadig massevis af jazzkoncerter i Kolding. Se blot Koldings jazzguide nedenfor:

Vi har stadig festivalens helt store hovednavn til gode, den internationale verdensstjerne Omer Avital, der bliver fløjet direkte ind fra New York. Fredag d. 30. august spiller han på Godset med sin drømmekvintet Qantar, hvor han skubber til den moderne jazz, når han inkorporerer mellemøstlige og spirituelle toner fra sit hjemland Israel.

Jazz I Trekanten er kendt for at præsentere jazz de mest fantastiske og stemningsfulde steder. Tirsdag d. 27. august bliver ingen undtagelse, når Kulturforum Würth inviterer til koncert med jazzens dream team, Cæcilie Norby og Lars Danielsson. Det bliver både smukt, rørende og intimt, når de to populære jazzmusikere får kærlighed til musikken og hinanden til at gå op i en højere enhed med koncerten "Just the two of us."

Selv samme tirsdag er der også Mark Linn på Godset kl. 20.00. Mark Linn har en formidabel evne til forene rockens energi med den akustiske trios intime univers, hvor publikum inviteres helt ind i tekster og melodier fra de stilskabende ikoner, der har defineret den moderne musiks udvikling. Tirsdag aften kl. 20.00 gæster han Godset sammen med en akustisk trio under ledelse af pianisten Søren Møller, der ligeledes har omarrangeret de store rockproduktioner til en moderne lyd, der giver plads til tæt sammenspil mellem de anerkendte musikere Andreas Svendsen på trommer og Johnny Åman på bas.

 

Ung jazz på Tobbers
Tilbage i 2016 fik Kolding sit helt eget JazzHouse, som præsenterer ung jazz fra den danske jazzscene. Det er Tobbers Madbar, der med musik og visuals forvandles til en stemningsfuld jazzklub med masser af autencitet og atmosfære. Det er foreningen, Jazz I Trekanten, i tæt samarbejde med unge kræfter fra Kolding, som står bag projektet, der med stor succes har skabt en ny og blomstrende jazzkultur i Kolding. Under festivalen vil der tirsdag-fredag være masser af livejazz med unge danske jazzbands.

Tirsdag d. 27. august
Kl. 18.00 – MGK Band
Kl. 20.00 – MGK Jam

Onsdag d. 28. august
Kl. 18.00 – Krydsfelt 2018
Kl. 20.00 – Fantasilaboratoriet

Torsdag d. 29. august
Kl. 16.00 - Fyraftensjazz
Kl. 18.00 – Svaneborg / Kardyb
Kl. 20.00 – Karmen Rõivassepp Quartet
Kl. 22.00 – Abekejser

Fredag d. 30. august
Kl. 18.00 – FABEL
Kl. 20.00 – Krydsfelt 2019
Kl. 22.00 Mathias Heise Quadrillion

 

En aften med Chet Baker
Chet Baker er en af jazzens absolutte grand old men, og onsdag d. 28. august kl. 19.30 inviterer Den Blå Café til en aften i selskab med Chet Bakers forunderlige musikalske univers med både middag og jazzfortælling. H.C. Erbs står i spidsen med både trompet og vokal, når han med band spiller de store klassikere som ”My funny Valentine” og ”But not for me”. Indimellem numrene vil han fortælle historier fra Chet Bakers spændende, men til tider hårde liv.

 

Jazz i Biblioteksparken
Med udsigt til Koldings smukke sø, inviterer Biblioteksparken til en masse spændende udendørs arrangementer henover sensommeren. Under hele Jazz I Trekanten vil der løbende være jazzkoncerter i biblioteksparken med blandt andet Koldings helt egen orange scene, Diodonen.

Tirsdag d. 27. august
Kl. 16.00 – Jazz Benspænd med MGK Band

Onsdag d. 28. august
Kl. 16.00 – Jazz Benspænd med duoen ”Mads Mathias Heise”

Torsdag d. 29. august
Kl. 16.00 – Jazz Benspænd med Mahogni

Fredag d. 30. august
Kl. 16.00 – Jazz Benspænd med Kobter

Lørdag d. 31. august
Kl. 11.00 – Jazz Benspænd med While We Wait
Kl. 13.00 – Mute State

 

Vild jazzturné fredag d. 30. august
Alle festivalens ti dage er der fantastiske jazzkoncerter i hele Kolding, men fredag d. 30. august er der mulighed for at tage på en ekstraordinær jazzturné i absolut verdensklasse. Start dagen med orgeltrioen Flat Bop på Tobbers eller tag til Jazz Benspænd i Biblioteksparken kl. 16.00. Apricity Quartet spiller til Jazz & Grill i Den Gamle Nationalbank før det går løs med årets hovednavn, Omer Avital på Godset kl. 20.00. Forsæt herefter på JazzHouse med henholdsvis Krydsfelt 2019 og Mathias Heise Quadrillion. På Mørks Kælder spiller det festglade band Swing Republic, hvor der altid er garanti for et medrivende show, der gør det svært at holde kroppen i ro. Slut af med en af de helt store stjerner fra den danske soul-scene, når Abdullah S. fyrer op under hele Pitstop.

Dagen derpå skal det blive godt med en omgang Frokostjazz på Tobber’s kl. 12.00.

 

Jazz for børn og unge
Det bliver ekstra hyggeligt, når Nicolai byder på jazz for de mindste, hvor Jeppe og Jazzhyænerne giver koncert fredag d. 30. august kl. 11.00. Jeppe & Jazzhyænerne er et af landets absolut hotteste bands for børn med børnetv-vært Jeppe Vig Find i front. Jeppe er blandt andet kendt fra Ramasjangs Lille Nørd og på scenen vil han præsentere børnene for jazzens skæve univers.

Lørdag d. 31. august inviterer Godset, Jazz i Trekanten og JazzDanmark børn og unge til en eftermiddag fuld af kreativitet, musik og læring. Det foregår ved en række forskellige workshops, hvor eftermiddagen kulminerer i en koncert med tre talentfulde Kids Can-bands, der har rejst Europa rundt for at optræde med deres musik. Den danske del af Kids Can-holdet kommer fra Kolding Musikskole og glæder sig derfor ekstra meget til at vise, hvad de kan.

Kl. 14.00-16.00 – Workshop, hvor det er muligt at prøve kræfter med musik, visuals og musikjournalistik ved åbne workshops, som munder ud i en kort præsentation.

Kl. 16.30-17.30 – Koncert med Kids Can.

De åbne workshops er gratis og målrettet aldersgruppen 8-18-årige, og det kræver ingen tilmelding.

 

Jazz filmfestival
Nicolai Bio har arrangeret deres helt egen lille jazzfestival under Jazz I Trekanten, og det er selvfølgelig en  filmfestival. Der er jazzfilm på programmet alle dage, og lørdag d. 31. august kl. 21.30 er der tilmed gratis udebio med Jazzfilmen Charlie Butterfly.

Hele festivalen rundes på fornemmeste vis af i Kolding Geografisk Have kl. 14.00, hvor  Frederik Gejl Kvartet spiller ung og moderne jazz under åben himmel.

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020