img12

JAZZGUIDE MIDDELFART

I Middelfart er der traditionen tro masser af livejazz koncerter af allerhøjeste kvalitet, og festivalen starter på fornemmeste vis i Charlotte og Conrad Melins private hjem på Karetmagergård. Her bliver der garanti for intim og god jazzstemning, når jazztrioen Baun on Beatles fortolker velkendte Beatles hits.

På CLAY er der mulighed for at få en stemningsfuld bid af dansk musikhistorie, når Margrete Grarup og Michael Sunding spiller PH på ny. Koncerten er en hyldestkoncert, der sætter spot på Poul Henningsens kendte viser i anledning af lysmageren, digteren og samfundsrevserens 125 års fødselsdag. Kom også til Kontrastrik og lyden af en trøje når Albert Reinholdt Østergaard inviterer til åben workshop i improvisationsstrik, og hvordan man ved hjælp af jazzens ånd kan strikke frit. Grib strikketøjet og kig forbi Algade torsdag d. 29. august og lad dig rive med af rytmer og fortællinger.

 Jazz på Lillebælt Værftet
Lillebælt Værftets charmerende og stemningsfulde atmosfære lægger hus til spændende koncerter under hele festivalen. Søndag d. 25. august spiller Odderskov ”Jazz 4 All”, hvor man kan nyde en sildemad mens kvarten spiller god og gedigen jazz fra en tid, hvor melodien var i højsædet og musikken skulle swinge. Allan Mortensen og Jens Jefsen Trio giver koncert d. 27. august og torsdag d. 29. august gæster Koppel og Søn også Værftet. Anders og Benjamin, Far og søn, er kendt for at skabe ren magi, når de træder ind på scenen med henholdsvis orgel og saxofon. Det er i grænsefeltet mellem rytmisk og klassisk musik, de finder en helt særlig nerve i musikken, der både overrasker og begejstrer.  

Livejazz på en festlig fredag
Det bliver en festlig fredag d. 30. august i hele Middelfart, hvor Kulturøen byder på jazz for de mindste, når Jeppe og Jazzhyænerne giver koncert fredag d. 30. august. Jeppe & Jazzhyænerne er et af landets absolut hotteste bands for børn med børnetv-vært Jeppe Vig Find i front. Jeppe er blandt andet kendt fra Ramasjangs Lille Nørd og på scenen vil han præsentere børnene for jazzens skæve univers. Samme fredag spiller også Tao Højgaard aka Mute State på Nytorv i Middelfart, og The Raggedy Anns i Byrådssalen.

Thera Hoeijaman lukker og slukker på fornemmeste vis festivalen i Middelfart med to koncerter i forbindelse med arrangementet ”Sindssyg Søndag” i Teglgårdsparken d. 1. september. Foruden sin fantastiske stemme er hun akkompagneret af to ultra erfarne jazzmusikere, Pojken Flensborg på Piano og Torben Bjørnskov på bas. Sammen vil de fortælle jazzhistorie, og med ord og toner fokusere på de kvindelige jazzmusikere, der har gjort sig gældende i perioden 1950-79.

 

Se HELE festivalprogrammet her

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020