img12

JAZZGUIDE VEJLE

Jazz I Trekanten er hele Trekantområdets jazzfestival og det betyder selvfølgelig også en masse jazz i Vejle. I Denne guide, har vi samlet alle de mange gode jazzkoncerter i Vejle. 

 

Vejle Fjordfestival 
I Vejle starter festivalen lørdag d. 24. august med intet mindre end otte jazzkoncerter på Lystbådehavnen under Vejle Fjordfestival. Kl. 10.30 går det løs, når Street Parade med entusiasme og høj saxofonføring blæser festivalen i gang. Herefter er der godt selskab med Live Jive Jungle, som sender os tilbage til 1920-30’ernes forbudstid i USA, og Mukherjee Blues, der med swingende blues tager os videre til Chicago.

Julie Berthelsen har i næsten 15 år været et kendt ansigt på den danske musikscene, og på Vejle Fjord Festival kaster hun sig ud i et nyt projekt. Sammen med de erfarne jazzmusikere fra Pojken Flensborg Kvartet, prøver Julie Berthelsen kræfter med jazzede versioner af sine bedste hits. Mathilde Falck følger trop kl. 15.00 med hendes seneste album ”Som børn på ny”. Årets ”Artist in Residence” Mathias Heise gæster også Vejle Fjord Festival med hans hyldestkoncert, Remembering Toots. Mathias Heise mestrer mundharpen som få, og har givet koncerter over hele verden til stor begejstring for både publikum og anmeldere. Kl. 16.45 slutter Dirty Vintage af, som altid er kendt for fest og energisk sceneshow.

 

Kl. 10.30 Street Parade
Kl. 11.30 Live Jive Jungle
Kl. 12.00 Street Parade
Kl. 12.15 Mukherjee Blues
Kl. 13.00 Julie Berthelsen m. Flensborg Kvartet

Kl. 14.00 Live Jive Jungle
Kl. 14.15 Mukherjee Blues
Kl. 15.00 Mathilde Falck
Kl. 16.00 Remembering Toots
Kl. 16.45 Dirty Vintage

 

Store jazznavne i Vejle og omegn
På Vejle bibliotek starter de ugen med en omgang Jazzmood mandag d. 26. august kl. 15.00. Den lokale kvintet har efterhånden ti år på bagen, og spiller moderne swing, der gør det svært at holde fødderne i ro. Onsdag d. 28. august bliver en aften fyldt med musik i hele Vejle Kommune. Daimi og Louisiana er vant til at spille for fulde huse, og Egtved Forsamlingshus bliver ingen undtagelse, når Daimi sætter sin hat som hun vil. Daimi i forening med Louisiana jazzband giver garanti for velkendte melodier og musik der virkelig rå-swinger. Selv samme onsdag kl. 20.00 gæster Koppel og Søn Byens Hus i Jelling. Anders og Benjamin, Far og søn, er kendt for at skabe ren magi, når de træder ind på scenen med henholdsvis orgel og saxofon. I grænsefeltet mellem rytmisk og klassisk musik, finder de en helt særlig nerve i musikken, der både overrasker og begejstrer. Hele Danmarks smørtenor Dario Campeotto spiller to koncerter på Østre Kapel i Vejle onsdag d. 28. august og torsdag d. 29. august. I Ryggen har han det swingende og erfarne jazzorkester, Flensborg Trio, der sammen vil levere jazzede versioner af Darios største hits og evergreens.

Koncert med Niels Jørgen Steen med A-Team
I Bygningen i Vejle lukker og slukker en af dansk jazz grand old men Jazz I Trekanten. Det er søndag d. 1. september kl. 15.00, hvor ingen ringere end Niels Jørgen Steen og hans A-team, giver en af de sjældne koncerter uden for København. De spiller et bredt udsnit af jazzens stilarter med både swing, bebop og rythm’n’ blues og Niels Jørgen Steen vil som sædvanligt bruge sin lune og underspillede humor, når han præsenter numre og musikere.

 

Se Hele festivalprogrammet for Jazz I Trekanten her

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020