img12

I called him Morgan - film

Film på Netflix

I Called Him Morgan er en svenskproduceret dokumentarfilm fra 2016 skrevet og instrueret af Kasper Collin, der beskriver livet og forholdet mellem jazztrompetisten Lee Morgan og hans hustru Helen Morgan, der senere var ansvarlig for hans drab i februar 1972. 

1950’ernes bebop-generation forstod at nyde livet i fulde drag med sprut, opium og jazz. Men når man lever hurtigt, risikerer man at dø ung. Det blev trompetisten og jazztalentet Lee Morgans skæbne, da han blev skudt i et jalousidrab i en alder af blot 33 år. Et drab, der satte punktum for et mildest talt turbulent liv og ægteskab. Før sin tidlige bortgang spillede Morgan blandt andet med Dizzy Gillespie og i Art Blakey’s Jazz Messengers, og han regnes af mange som på samme niveau som Miles Davis – både på grund af sin cool karisma og sit usvigelige talent.

‘I Called Him Morgan’ optrevler den vilde historie gennem interviews med Morgans kone Helen, der mange årtier senere (og blot en måned før sin død i 1996) fortæller den vilde og tragiske historie om deres liv og om Morgans mord. Svenske Kasper Colli maler sit tidsbillede af New York fra Harlem til Birdland i lysende neon og blå toner. 

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock

JAZZFESTIVAL
21. aug - 30. aug 2020