img12

Drømmekoncert med Hvalfugl

Ved årets Jazz For Kids on Tour festival i efterårsferien i Trekantområdet præsenterede Jazz I Trekanten i samarbejde med børnekulturhuset Nicolai for Børn, jazztrioen Hvalfugl og designer Mia Skovgaard en særlig koncert onsdag d. 18. oktober 2019.

Hvalfugl findes lige i krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge. Med inspiration fra dansk og svensk folkemusik, har trioen skabt deres helt eget unikke lydunivers.

Koncerten blev afholdt i et mørkt rum hvor vægge og loft blev baggrund for visuelle, animerede fortællinger med de grafiske elementer fra Hvalfugls to albums ”By” og ”Som en Faldskærm” der gav publikum en oplevelse af at se ud på de visuelle fortællinger gennem huller i de mørke vægge og loftet.

Tegningerne, der er lavet af Andrea Ostenfeldt og Iris Bakker blev bearbejdet og lavet til 14 små animationsfilm af designeren Mia Skovgaard, som under koncerten styrede afviklingen af animationerne til de syv projektorer, så billeder og musik hang sammen som en fælles oplevelse.

Mere end 150 vokse og børn i alle aldre fyldte rummet og deltog betaget i den 50 minutter lange koncert og fulgte med ind i Hvalfugls univers på drømmerejse gennem lys, billeder og lyd. Der var forsigtige samtaler om ’Der kommer hvalen’ suppleret med store øjne og pegende fingre fra store og små, og selv små babyer faldt til ro omgivet af den gode stemning.

Målet om at skabe en koncert, der kunne betage både børn og voksne, og give dem en fælles oplevelse for alle sanser blev til fulde opfyldt. Samtaler med nogle børnene efter koncerten viste, at de var tydelig betaget og den visuelle del havde understøttet oplevelsen af musikken.

’Det var en rigtig god koncert og så var det sjovt med alle figurer på væggene’ sagde en 8-årig pige. En dreng på 6 var også begejstret: ’På et tidspunkt kedede jeg mig, men så lukkede jeg bare øjnene og så faldt jeg næsten i søvn’.

 

Ide og projektledelse: Sussie Bech, Jazz I Trekanten
Animation, visuals og klip: Mia Skovgaard 
Grafik: Andrea Ostenfeldt og Iris Bakker
Musik: Hvalfugl, Anders Juel Bomholt (b), Jeppe Lavsen (gu), Jonathan Fjord Bredholt (p)
Lyd- og lysproduktion: Frederik Gejl Nissen
Venue: Nicolai for Børn v/ kulturformidler Jacob Galtung-Melchior

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock