img12

Jazz for Kids

Jazz for Kids er en mini-festival i skolernes efterårsferie, hvor jazzmusikere fra nær og fjern valfarter til Trekantområdet for at servere lækker jazz til børn og deres voksne. 

Jazzmusikerne blæser på aldersbegrænsninger og scenekanter når de indtager Trekantområdet med sprudlende musik og levende fortællinger til børn og voksne i alle aldre. Her er ingen røde næser eller sjove hatte, men til gengæld hele ni koncerter i øjenhøjde med professionelle jazzmusikere, der leverer hver deres unikke koncert og fortælling om deres musik, deres instrumenter, og deres lyde. 

Festivalen byder på hele 18 forskellige koncerter i Kolding, Vejle, Billund, Fredericia og Vejen Kommune, hvor publikum præsenteres for en perlerække af professionelle musikere, der leverer jazz i høj kvalitet. Musikerne har skræddersyet koncerter og koncepter til Jazz for Kids, der involverer og aktiverer børnenes igennem sanser, leg, dans, fortælling, og billedkunst. Koncerterne leveres i børnehøjde, men det er vigtigt for os, at musikken også er interessant for voksne, så hele familien kan samles og følges ned af jazzens snoede stier. 

Musikken præsenteres altså uden børneindpakning, men med musikerne som guides, der fortæller levende og nærværende i et sprog, der passer til målgruppen på turen ind i jazzens finurlige verden. Hvordan fungerer instrumenterne? Hvad vil det sige, at instrumenterne ”taler sammen”? Hvad tænker musikerne på, når de spiller? Og hvad sker der egentlig, når man ”improviserer”?

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock