img12

Jazz for Kids

Jazz for Kids On Tour er et samarbejde mellem Jazz I Trekanten og Copenhagen Jazzfestival.

Målet med festivalen er at give børn og deres voksne en fælles oplevelse gennem musik, som alle kan relatere til. Når børnene præsenteres for jazzmusikkens forunderlige og mangfoldige sprog, er det vigtigt for os, at det er med jazz af høj kvalitet, leveret af professionelle musikere - naturligvis i børnehøjde. Derfor arbejder vi med koncertformater og koncepter, der involverer og aktiverer børnene med inddragelse af alle sanser, fx gennem leg, dans, fortælling og billedkunst.

Selv om koncerterne under denne festival er målrettet børn, så skal man ikke forvente traditionelle børnesange i jazzede udgaver. Koncerterne er med dygtige, professionelle jazzmusikere, som i et originalt set-up spiller musik, som også det voksne publikum kan relatere til. Derfor samles hele familien om den kvalitet og mangfoldighed, som jazzmusikken udstråler, og de bliver sammen nysgerrige på en musik, man ikke traditionelt lytter til sammen som familie.

Jazzen har også en helt særlig evne til at åbne og stimulere fantasien, samt inspirere til spontan sang og dans. Så med Jazz For Kids har vi et kreativt tilbud til børnene, som til daglig ofte støder på tilbud, der er styret af læringsmål eller lukkede spilscenarier.

Jazz for Kids On Tour vender tilbage i efterårsferien, uge 42 i 2021. Vi glæder os allerede.

 

Samarbejdspartnere

Jazz is about being in the moment

Herbie Hancock