img12

JazzFabrikken

I foråret 2017 fik ti lokale virksomheder og deres medarbejdere fornemt musikalsk besøg med mulighed for at opleve moderne jazz i al dens mangfoldighed, når Jazz i Trekanten rykkede ind med JazzFabrikken.

JazzFabrikken var et projekt hvor Jazz i Trekanten besøgte virksomheder med en professionel duo eller trio som et bud på hvad jazzen indeholder af kerneudtryk og værdier og tilbød medarbejderne en musikalsk oplevelse med deres kolleger i frokostpausen eller umiddelbart efter arbejde. Jazzmusikken der blev præsenteret var hverken meget eksperimenterende eller meget traditionel og havde et musikalsk udtryk der var forholdsvis let tilgængeligt. Med projektet ønskede vi at bryde med de fordomme der ofte er omkring jazz som værende enten meget traditionel eller meget svært tilgængelig og dermed tiltrække flere publikummer til de lokale foreninger og jazzarrangementer.

Projektet var finansieret af JazzDanmark, og koncerterne arrangeret og afviklet af Jazz i Trekanten i samarbejde med de lokale virksomheder og Kolding Kommune. Projektet har bidraget til foreningen Jazz I Trekantens målsætning om at fylde lokalområdet med live-jazz året rundt. 

Nedenfor kan du se hvilke virksomheder JazzFabrikken har besøgt.

RELATEREDE SIDER

Easyfood, Kolding

Henrik Gunde Kvartet

Henrik Gunde Kvartet består af fire af Danmarks bedste jazzmusikere, og fredag d. 21. april kommer de til EasyFood i Kolding og spiller en dejlig frokostjazz koncert.

 

Kvartetten spiller kendte jazzstandards i deres egen friske udgave og med smittende humør.
Der vil være friske numre i spændende rytmer og  stille, smukke melodier – alt sammen leveret af de fire musikere i deres personlige fortolkninger.

Kapelmester Henrik Gunde er en af Danmarks bedste jazzpianister og spiller bl.a.  i Danmarks Radios Big Band. I 2015 vandt Henrik Gunde Palæ Bar Jazzprisen.
Han spiller tit sammen med Nicolas Kock på bas og Karsten Bagge på trommer, og i dagens anledning har de inviteret den lokale og professionelle saxofonist Michael Olsen med.

Henrik Gunde: Piano
Michael Olsen: saxofon
Nicolas Kock: Bas
Karsten Bagge: Trommer


Louis Poulsen, Vejen

 Copenhagen Soul Trio feat. Daniel von Piekartz

De er som skabt for hinanden – saxofonfænomenet Michael Blicher, orgeltroldmanden Dan Hemmer og trommemesteren Snorre Kirk. De er hver og en nogle af dansk jazz’ allerstørste og dygtigste musikere.

 

De er bl.a. kendte for deres forrygende samspil i The Copenhagen Soultrio. I 2014 oplevede de med egne ører den unge hollandske pianist og vokalist Daniel von Piekartz, og tre blev hurtigt til fire. Sammen skaber de sød musik, som får enhver jazzelskers hjerte til at smelte. De mestrer den klassiske form for jazz, der forener soul, gospel og jazz og vækker minder om Ray Charles, Sam Cooke, Al Green og Alvin Robinson.

Michael Blicher: saxofon
Dan Hemmer: Orgel
Snorre Kirk: Trommer
Daniel von Piekartz: piano og vokal


Saint Gobain - ISOVER, Vamdrup

Craig Earle Trio feat. Denzal Sinclair

Crooneren Denzal Sinclair fra Canada besøger ISOVER sammen med Graig Earle Trio. Denzal Sinclair har givet koncerter med alle de store, bl.a.The Count Basie Orchestra, Diana Krall, Dianne Reeves, Kurt Elling, Herbie Hancock og Wayne Shorter.

 

Når Sinclaire optræder på ISOVER i Vejen er det sammen med tre af Danmarks absolut førende jazzmusikere. Guitaristen Mads Kjølby spiller med store internationale navne og optræder bl.a. med DR Big Bandet og Tivolis Big Band. Den dynamiske og lydhøre Trommeslager Janus Templeton er et kendt ansigt på den danske jazzscene og har spillet sammen med navne som Sinne Eeg og Jacob Fischer Trio. Den herboende canadiske bassist og orkesterleder Graig Earle er efterspurgt både i ind- og udland som både orkesterleder og bassist. 

Denzal Sinclair: piano og vokal
Mads Kjølby: guitar
Graig Earle: bas
Janus Templeton: trommer


Solar, Vejen

Kiss Kiss Bang Bang med Malene Mortensen

Orkestret Kiss Kiss Bang Bang har hele jazzhistorien med i rygsækken når de kaster sig over musikken fra de klassiske James Bond film. Der er fart på, glimt i øjet, god stil og masser af eventyr.

De har gennem en årrække specialiseret sig i heftige jazzificeringer af musikken fra de ikoniske James Bond film. To anmelderroste albums og et hav af koncerter i ind og udland er det blevet til.

Og nu slår de sig sammen med Malene Mortensen, en af Skandinaviens førende sangerinder. Udover en vidunderlig stemme har hun også både en fantastisk timing og en fabelagtig formidlingsevne. Med rødder i gospel og soul glider hun fornemt ind i Kiss Kiss Bang Bangs univers af klassisk jazz og storladen filmmusik.

Man kan næsten ikke vente med at høre Kiss Kiss Bang Bang og Miss Mortensen fremføre numre som "Goldfinger", "Diamonds Are Forever" og "You Only Live Twice"

Musikken der har fulgt vores allesammens helt og chamør James Bond rundt i verden de sidste 50 år har mange af tidens toneangivende komponister som bagmænd. Den er altid kendetegnet af mesteren John Barrys umiskendelige varme sound og hippe arrangementer.

Malene Mortensen – vokal, Mads La Cour – flugelhorn, Rasmus Kjærsgaard – saxofon, Graig Earle – kontrabas, Carsten Landors – trommer


YouSee Callcenter, Kolding

KutiMangoes

The KutiMangoes begejstrer fans fra København til Korea med deres musik til både kroppen, øret og hjertet. Siden The KutiMangoes blev dannet i 2013 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher, er det gået stærkt for de seks musikere, der med deres musik forener alt det bedste fra den afrikanske og europæiske musikarv.

 

Den er inspireret af sjælen i Fela Kutis’ legendariske afro-beat og Charles Mingus’ vanvittige blæser-arrangementer.

Orkesterets debutalbum Afro-Fire vandt næsten alt, hvad vindes kan både herhjemme og i udlandet, og orkesteret har gennem de seneste år turneret verden rundt med deres europæiske udgave af afrikansk worldmusik. I maj 2016 rejste The KutiMangoes tilbage til Vestafrika for at indspille deres nyeste album ”Made in Africa”. Forud for koncerten på Godset vises den smukke og humoristiske dokumentarfilm, som orkesteret optog under deres rejse. Verden venter Godset. Og Godset venter på the Kutimangoes!


Energinet, Fredericia

Koppel & Søn

Koppel & Søn giver musikalske gaver, som præsenterer det allersmukkeste fra de to generationers produktion. De to har spillet sammen gennem en menneskealder, hvor såvel far som søn har ladet sig inspirere af mange forskellige musikalske udtryk og genrer. Der venter uden tvivl publikum en smuk rejse ned ad jazzens memory lane.


Fertin, Vejle

Absolute Trio

Absolute Trio er en swingende jazztrio bestående af trompet, kontrabas og piano. De rutinerede musikere er Hans Chr. Ilskov Erbs (trompet), Thomas Sejthen (bas) og Jens Ulrich Kiilstofte (piano).Torsdag d. 15 juni besøger Absolute Trio virksomheden Fertin i Vejle og leverer en god musikalsk oplevelse for de ansatte i deres frokostpause. Det bliver en dejlig frokost til deres lette swingende spillestil og glade udstråling, men også i form af gode jazzstandards som publikum vil kunne nikke genkendende til.


Cowi, Vejle

Mads Mathias Trio

Ustyrlig charmerende og tilbagelænet, og så afslappet og cool, at han altid burde gå med solbriller. Og så synger han som en engel. Hans charmerende vokal og stensikre frasering får en til at føle sig i selskab med Nat King Cole, Sinatra og Harry Connick Jr.

 

Mads Mathias er Danmarks ubestridte croonerkonge og allerede lidt af en stjerne med solidt tag også i udlandet. Hans koncerter er udsolgte, selv når han spiller på den legendariske Pizza Express Jazz Club i London men denne fredag d. 23. juni spiller han med sin trio for de ansatte i frokostpausen på virksomhedenCOWI i Vejle.

Line Up:
Mads Mathias (vokal, saxofon)
Uffe Steen (guitar)
Thomas Sejthen (bas)

virksomheder

Musik giver universet en sjæl, den giver sindet vinger, fantasien flugt, alvoren charme,
og den giver munterhed og liv til alt

Platon

JAZZFESTIVAL
24. aug - 2. sept 2018